24. 4. 08

Z izgnanci - 24. 4. 2008



Društvo izgnancev Sevnica ima problem: vsi prostori za njihov izlet še niso zasedeni. Jaz pa tako rada pomagam v takih primerih. :-) In spet je tu en lep dan.
Prizadevni organizatorji so se uspeli dogovoriti za obisk parlamenta in tako se sprehodimo po stavbi s strokovnim vodstvom, potem pa z balkona velike dvorane prisluhnemo predsedniku Turku, ki je nagovoril poslanke in poslance. Sprejem in kavica pri obeh sevniških poslancih in poslanski skupini pa je bolj v stilu časa pred volitvami.
Sprehod po sončni Ljubljani je vedno prijeten, nas pa prijetno presenetijo tudi zanimive postavitve Mestnega muzeja in prepričljivost vodnikov po njem. Če imate kdaj čas, ga obiščite, čisto blizu Križank je. Za prvi vtis pa njihova spletna stran: http://www.mm-lj.si/. Še z višine je tudi treba kdaj pogledati na mesto: pogled z gradu je bil enkraten. Potem pa na kosilo v Homec blizu Domžal.



Najprej politika, potem kultura, kaj pa natura? Takoj po kosilu! Volčji Potok vabi z narcisami, tulipani, azalejami... pa tudi z orhidejami... miniaturami iz Minimundusa... Od 26. aprila do 4. maja pa nas bodo razvajali še s cvetličarsko razstavo in še čim. Preverite na: http://www.arboretum-vp.si/ in se pustite zapeljati!

Ni komentarjev: