6. 1. 13

Bohor - 6. 1. 2013

Prvo nedeljo po novoletnem praznovanju Planinsko društvo Senovo vabi na srečanje posavskih planincev in planink na Bohor. Ker je to sorazmerno blizu, se naša skupina odpravi na pot šele ob pol osmih. V čast svetim trem kraljem imamo s sabo enega Kralja in eno Kraljico. Na Jablance pridemo ob udarcu na gong - točno ob osmih, ko naj bi se zbrali za skupni odhod. 
Ob cesti je že veliko vozil, vendar naš Vinko spretno najde prostor in že smo v vrvežu pozdravljanja in čestitk za novo leto. Domačini še malo razmišljajo o trasi, mi pa kar takoj krenemo na pot in v rebri naletimo na pravo trim stezo: zaradi podrtih dreves se je treba sklanjati, plezati preko debel, napraviti kakšen obhod ... 
Srečno  pridemo na travnik in skoraj pozabimo občudovati cvetove telohov ob poti. Hitimo mimo kmetije, se povzpnemo spet v gozd, kjer je neverjetno veliko jelk, čudimo se pa tudi mnogim cestam, ki so vrezane v nasprotni breg in jih sicer zaradi listja na drevju ni videti. Veliko ljudi se že vrača z Bohorja, naša skupina pa se daljša in s čela kaplja in curlja.
V topli koči se preoblečemo, okrepimo s čajem, malico in še čim, potem pa posvetimo druženju z znanci iz Posavja in od drugod. Pri povratku namesto steze s podrtim drevjem raje izberemo asfaltirano cesto. Tudi tu vidimo veliko podrtih dreves, oko pa se spočije ob pogledu na bahave bršljane in številne jelenove jezike.
Kavico si privoščimo v gostilni Senica na Senovem, da ne pozabimo na njihovo nevesto iz Sevnice. Skozi Log pa tudi ne moremo brez postanka pri Anici in Franciju, da jima malo pomagamo pospravljati tekoče zadeve.

Ni komentarjev: