15. 1. 08

Na Limbarsko goro iz Moravč

Ponedeljek je. Čas za ponedeljkovo planinsko skupino, da krene na pot.
Smeh in dobra volja že kar zjutraj in odločitev: danes gremo na Limbarsko goro. Vožnje je ravno dovolj, da se zdani in se mi dobro zbudimo in razklepetamo. V Moravčah je v bližini cerkve veliko parkirišče, super! Tudi kavice ni bil problem dobiti. Potem pa po levi varianti proti cilju. Bolj se dvigamo, gostejša je megla. Skušamo se dogovoriti s psi, ki nas ogovarjajo ob hišah; vešče preskakujemo električne pastirje in pozorno gledamo, kje so markacije. Velik del poti je speljan lepo po gozdu, kjer se navdušujemo nad sveže zelenim mahom na kamnih in skalah, med odpadlim listom pa že kukajo telohi in odpirajo svoje glavice.

Po dobri uri hoda se na vrhu skoraj zaletimo v cerkev, tako gosta je megla. Gostišče pod njo pa nas gostoljubno sprejme s toplo lončeno pečjo, okusnim čajem... Stop, vsega pa res ne smem izdati. Ker imamo bogato domišljijo, smo videli celo krasne razglede, ki so sicer s tega mesta. Vračamo se po drugi poti, ki je malo daljša, ampak tudi prijetna. Najbolj smo se razveselili tropa različnih koz v ogradi.

Zdaj pa proti domu! In glej ga zlomka, kaj hitro se megla razkadi in posije sonce. Pa nič za to: včasih je treba izkusiti malo slabše, da znaš bolj ceniti boljše.

ZA BRSKANJE: http://www.burger.si/Moravce/LimbarskaGoraUvod.htm, http://sl.wikipedia.org/wiki/Limbarska_gora,
http://www.hribi.net/gora.asp?gorovjeid=25&id=530

Ni komentarjev: