6. 5. 15

Staro Dobje, Novi Grad, Stari grad - 6. 5. 2015

Študijski krožek Spoznavanje naravnih vrednot v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje danes zaključuje študijsko leto. Z avtomovili se zapeljemo skozi Boštanj, potem ob Grahovici, od tam pa desno v hrib in na staro Dobje. 


Tu so si prizadevni krajani uredili jaso z igrišči in s šipami zaprli kozolec, ki zdaj služi za srečanja. Odvečno prtljago in avtomobile pustimo tu 


in z jase najprej občudujemo razgled proti Budni vasi in Kumu. 


Potem pa se napotimo proti Novemu Gradu. Ob poti je veliko travniškega cvetja, tudi vrtovi so ozaljšani z rožami, pogledi pa se začnejo odpirati tudi proti Lisci in Lovrencu. Med travo ob cesti najdemo veliko kukavic, 




za dlje časa pa se ustavimo pri hiši, kjer stojijo zanimive makete starega gradu trikotne oblike Erkenstein (1072 - 1635) in dvorca Obererkenstein (1688 - 1944). 


Prijazni domačin naprej ob cesti nam ponudi pijačo, mi pa razpravljamo o jagnedih, ki rastejo tu zaradi strele. Sprehodimo se na hribček, kjer je stal stari grad, danes pa je v gozdu samo jama. 


Malo se odpočijemo, okrepimo s pijačo in jedačo, poklepetamo... 



Na povratku se spustimo še do grajske štirne, potem vrnemo h gostoljubnemu kozolcu. 

Foto: Vinko Šeško.
Tu na trati uprizorimo pravo pojedino 


in se zahvalimo prizadevnemu vodstvu krožka. 
Zdaj pa počitnice! Mogoče nam bodo v tem času manjkali naši sredini pohodi. Bo pa ponovno srečanje v jeseni toliko slajše.

Video:

Ni komentarjev: