31. 3. 19

Orehovo - 27. 3. 2019

Študijski krožek Spoznavanje vrednot v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica: enajst nas je ob osmih na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica). Kratka vožnja s tremi avtomobili do igrišča na Orehovem


potem pa pod Ireninim vodstvom pot pod noge.



Vzpnemo se ob sadovnjakih in nad njimi ter zakoračimo v gozd. Listje šumi pod našimi nogami na prijetnih poteh, ki se včasih vzpnejo, pa spet zravnajo, občasno celo spustijo navzdol. 



Vmes je tudi kakšen izvir vode




mežikajo nam modri cvetovi zimzelena, razveseljujejo nas v belo odete divje češnje, zelo veliko pa je tudi zelenih "dojenčkov" bukve - poganjkov, ki so komaj pognali iz žira. 




Vzpnemo se po malo bolj strmem pobočju, kjer je kamenje poraslo z mehkim mahom, na planotici pa si malo odpočijemo in okrepimo s tekočimi in trdimi zadevami. 
Neverjetno, koliko poti je v teh gozdovih, dobro, da imamo Ireno. 


Nekatere so stare, na robu utrjene, druge novejše za spravilo lesa, ki ga je kar veliko naloženega v skladovnice. Ravne površine, malo nagnjene, velikokrat pa zelo strme. 


Ko bi morali ven iz gozda in se nam odpre pogled proti Razborju, se obrnemo, potem pa spustimo še na točko s krasnim razgledom na dolino Save


Vas Kompolje je kot na dlani, okrog pa preproga zelenih travnikov in rjavih njiv.




Spustimo se na Orehovo, kjer občudujemo lepo urejene vrtove, 

Posnetek s fotoaparatom Nevenke Vahtar.
ob osvežilnih napitkih pa kujemo nove načrte.

Video:

Ni komentarjev: