4. 11. 21

Planinsko društvo Lisca Sevnica ob občinskem prazniku - 2. 11. 2021

Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica spet deluje v torek, ker je bil ponedeljek praznik. Sposobnejših dvanajst se je kljub dežju odpravilo na pohod od Planine na Lisco, mi pa se s Četrtkovo skupino odločimo za krajši pohod preko Ledine. Ob treh popoldne se dobimo na parkirišču pri krožišču v Šmarju (Sevnica); šest nas je, na poti se nam pridruži še sedma. 


Najprej rabimo dežnike, potem pa se zvedri. Vzpenjamo se proti Zajčji gori, zavijemo proti Ribnikom, kjer dobimo dezinfekcijo za na pot. 







Oziramo se v dolino in občudujemo barve jesenske narave. Potem pa skozi gozd in preko travnika na vrh. 



Prečimo greben in komentiramo hiše, vikendice, vinograde, nakar pa se spustimo po cesti v Sevnico.




Pri Zavetišču pod Svetim Rokom je zbranih že veliko planincev in planink na druženju ob praznovanju občinskega praznika. Ogenj prasketa, diši po pečenem kostanju, ogrevamo se tudi z medico in klepetamo s prijatelji. Po planinski himni skupina Encijan zapoje še dve pesmi, pozdravi nas predsednik Društva Peter Požun, nagovorita pa nas tudi župan Srečko Ocvirk in predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Zasavja in Posavja Jože Prah. Rdeča nit je pomen gibanja, ki jo nadaljuje Vinko Šeško s prikazom hoje v preteklosti. Vodnik Janez Levstik poroča o pohodu s Planine na Lisco, potem pa se nadaljuje prijetno druženje ob okusnem ričetu, pecivo, kostanju in dobri kapljici. S pesmijo voščimo tudi županu za rojstni dan.

Video:



Ni komentarjev: