5. 6. 10

Večer petja - 4. 6. 2010

Včasih se zgodi, da je več prireditev na en dan ali celo večer. Tudi danes je tako: ob šestih vabita pevska zbora Lisca in Slovenski dom iz Zagreba, ob sedmih naj bi se na gradu srečali z Jerco Šantej in skupino Šukar, ob osmih pa Ljudski pevci Boštanj praznujejo 20-letnico. Vsega se ne bo mogoče udeležiti, s prijateljico uspeva uživati na prvi in tretji prireditvi.
Zbora iz Zagreba in Sevnice sodelujeta že vrsto let in vsak njun koncert je posebno doživetje. Narodne in umetne pesmi sta nocoj v Kulturni dvorani v Sevnici spletla v venec, ki ga končata skupaj: s pripravljeno pesmijo in z eno kar tako, za dušo, svojo in nas, poslušalcev.
Posnetek je s spletne stani Dolenjskega lista, kjer najdete tudi članek in še več fotografij:  
Zdaj pa je treba pohiteti v Boštanj, v cerkev. Ljudski pevci so mi prvič vzbudili zanimanje, ko sem slišala za njihovo petje ob Jurjevem. Tudi ta večer začnejo s temi pesmimi, potem pa nadaljujejo z narodnimi - bolj ali manj znanimi. Pri nekaterih bi človek kar pomagal zapeti, ob vseh pa zapoje srce. Razveselili so nas tudi glasbeni gostje: Vokalni kvintet Boštanjski prijatelji in citrarka Duška Stopar. Številne čestitke so prejeli slavljenci, ki so nam s pogostitvijo pričarali lep zaključek glasbenega večera. 

Tudi o tem dogodku poroča Dolenjski list:


Ni komentarjev: