15. 11. 10

Tinjan - 15. 11. 2010

Ko se peljemo po cesti ali železnici v Koper in smo že čisto blizu njega, na hribu na desni strani lahko vidimo televizijski pretvornik in cerkev. 
To je Tinjanski hrib (374 metrov), ki ga danes planinci in planinke ponedeljkove skupine osvajamo iz vasi Osp, nad katero prizadevni plezalci iščejo poti navzgor po strmih skalah. 
Mi pa jo uberemo navkreber po lepih stezah med borovci, prelepimi brini in rujem, ki že izgublja svoje značilne jesenske barve. Vse bolj se nam odpira pogled na avtocesto in mogočen viadukt, vasi proti gradu Socerb, potem pa še Trst v vsej svoji veličini. 
Vasica Tinjan na vrhu je opustela, le tu in tam vidimo kakšnega človeka, ostali so po službah in otroci v šoli. Pred vetrom se umaknemo v zatišje lepo obnovljene kamnite hiše in malica nam res tekne.
Že po vaseh ogledujemo drevesa z oranžnimi kakiji, največ pa teh sladkih plodov občudujemo v nasadih v Strunjanu, kjer jih kar nekaj zabojčkov kupimo za domov. Za prijetnejši povratek se osvežimo še z letošnjim refoškom in kljub oblačnemu vremenu doživimo prijeten in bogat dan
Več fotografij:
Video:
Spletne strani:

Ni komentarjev: