7. 3. 11

Janče - 7. 3. 2011

Lep sončen dan je treba izkoristiti in ponedeljkova skupina s kombijem brzi proti Mirni, Gabrovki, Šmartnem pri Litiji. Anica G. misli na vse, poskrbela je tudi za slastno malico v obliki krofov, ki lepo "pristajajo" h kavi in čaju v Šmartnem. 
Pešačenje začnemo v kraju Malo Trebeljevo, kjer nas že takoj na začetku krepko prepiha severni veter. Vendar se ne damo preveč motiti: korakamo proti Prežganju in pri cerkvi ostrmimo nad prelepim razgledom na Kamniške in Julijske Alpe. Malo jih zakriva naš cilj - Janče. Spustimo se proti proti Volavlju, se dvignemo na hrib nad vasjo in spet spuščamo. 
Ampak to je treba kmalu nadomestiti, saj se pot začne strmo vzpenjati. Lepo po gozdu je speljana, veliko je kostanjevih dreves, kljub južni legi sta ponekod še sneg in led. Po skoraj dveh urah in pol smo pri cerkvi in nekaj minut kasneje v Planinskem domu 2. grupe odredov na nadmorski višini 794. 

Razgled je enkraten. Pa tudi vzdušje v domu: topel čaj, okusni vampi, prijazen oskrbnik... Kaj bi si lahko še želeli?
Vračamo se po isti pot in še vedno uživamo v soncu, veter pa tudi še vedno skrbi, da nam ni preveč vroče. 
Pri kombiju nazdravimo jutrišnjima praznikoma in, ker sta praznika dva, to ponovimo še na poti domov. Ta nas vodi skozi Veliko Presko in Radeče. Tako smo videli res veliko mnogim še neznanih krajev.
Več fotografij:
Video:
Spletne strani:

Ni komentarjev: