26. 2. 11

Mariborsko Pohorje - 23. 2. 2011

Enkrat na leto pozimi s Tilčko z obiskom počastiva lepote Mariborskega Pohorja. Šolske počitnice so, vsi učenci in dijaki v Sloveniji jih imajo, gotovo bo gneča. Na čakanje v vrstah se pripraviva z malico in kavico na avtobusni postaji, potem pa ugotoviva, da na vzpenjači ni nobene posebne vrste, vse gre tekoče. Nova pridobitev od lani pa je spodnja postaja. Iz megle v dolini se peljeva v sončen dan in kar ne moreva se nagledati s snegom in ivjem okrašenih dreves ob trasi vzpenjače in na vrhu. 
Smučarska proga proti Arehu je zaprta, zato še posebno v miru uživava na poti proti Aparthotelu. Tu pa razočaranje: hotel je zaprt. Midve sva se tako veselili toplega napitka in dobrega borovničevega zavitka, ki sva ga poznali od prejšnjih let. Ampak v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega: odločiva se, da pot nadaljujeva do Mariborske koče. Nekam čudno se nama zdi, da se pot spušča, ampak ni nič narobe, le najin spomin je nekam nezanesljiv. 
V koči sledi kuhano vino in jabolčni zavitek ter stvar, ki se nama kar pogosto zgodi. Prideva v prazen lokal in kmalu za nama precej novih gostov. Tudi tokrat je tako in kar hitro je tu pisana druščina pohodnikov. 
Vračava se po isti poti in še kar občudujeva zimsko pravljico. Tudi pod podplati je snega ravno prav, da hoja ni utrudljiva. V senci je kar hladno, tresti pa se začneva šele mnogo kasneje, ko izveva, da je bilo ves čas tam od minus šest do minus pet stopinj. Še dobro, da nisva tega prej vedeli, sončni žarki in temno modro nebo pa so tudi prispevali  k prijetnemu počutju. 
Sprehod skozi turistično naselje Bolfenk naju je prepričal, da so tu spet gradili. K sreči v enotnem stilu, vendar upam, da se ne bodo preveč širili. 
Še do apartmajev Martin pri smučarski progi se spustiva, da preveriva, če je tam vse v redu, in najin program bi bil izpolnjen. Prelepo je, da se ne bi sprehodili še do cerkvice Bolfenk, potem pa se res prepustiva udobju gondole na vzpenjači. 
Pokukati je treba še k Areni, ujeti lokalni avtobus do avtobusne postaje, tam malicati... Za na vlak pa čtivo, primerno okolju: dnevnik Večer in tednik 7 dni.
Več fotografij:
Video: 
Spletne strani:

Ni komentarjev: