28. 7. 14

Bojnik - 28. 7. 2014

Uradno ima Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica počitnice, ampak včasih nastopijo izredne razmere. Slavica ima rojstni dan in s Tonetom nas vabita na Bojnik. Zberemo se na parkirišču pred trgovino Hofer in s tremi avtomobili odbrzimo proti Tržišču. 


Posladkamo se s kavo, potem pa odločimo za dve ločeni poti: večina krene proti Vodalam, manjšina se zapelje na Malkovec in šele potem nadaljuje peš, gospodar pa se zapelje do konca - do zidanice. Zanimivo je, da je na tablicah tega avtomobila oznaka HM, kar bi lahko pomenilo Her Majesty ali His Majesty (Njeno ali Njegovo veličanstvo). Nič čudnega, saj se lastnika pišeta Kralj. 



Okrog nas se vlačijo megle in oblaki kar nekako visijo nad glavami, občasno pa tudi spustijo rahel dežek. Razgleda tako ni posebnega, je pa vlaga osvežila barve trav in cvetja, živali na paši pa se tudi ne dajo motiti. Na cilju nas čakajo tri vrste zdravila proti prehladu, zraven pa domače sadje za osvežitev in okrepitev. Po utečeni navadi slavljenki zapojemo po melodiji En hribček bom kupil:

V vinograde ljube velik je poti:
so ozke, široke, vse najdemo mi.
Pot pod noge zdaj in z nami se podaj
tja med trte zlate, kjer je pravi raj,
kjer je pravi raj, tjakaj se podaj
in veselju se predaj.

Slavica naša zdaj praznik slavi,
sreča naj spremlja te vse tvoje dni!
Zadovoljstva dosti, varen ti korak,
zdravja in veselja, to želi ti vsak.
To želi ti vsak, varen ti korak
in na zdravje mnogokrat!



Potem pa še Vse najboljše in Kol'kor kapljic, tol'ko let. Izročimo ji tudi šopek cvetja, ki smo ga nabrali ob poti in za dve dobri prgišči gob lisičk za malico. 


Naša malica pa je bolj razkošnemu kosilu podobna: slastni pohorski lonec, ki bi že sam dovolj nasitil želodce, potem pa pečenka, pečena perutnina, čevapčiči, tortelini, solate ... Manjkala nista niti zavitek in kokosova potica, kava, dve vrsti vina, sok ... Res smo se morali zelo potruditi, da smo vse te dobrote vsaj v grobem pospravili. Razveselilo nas je tudi sonce, po povratku domov pa so se oblaki spet zjokali, da smo mi imeli še en razlog za počitek.

Več posnetkov 
Video Vinka Šeška:

Ni komentarjev: