9. 1. 19

Boštanj - 9. 1. 2019

Devet se nas zbere ob devetih na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica), deseta pa je pomotoma prišla že ob osmih in nas ni čakala na mrzlem. Študijski krožek Spoznavanje vrednot v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica je to in danes smo namenjeni ob Savi. 


Ob parkirišču najprej v snegu najdemo prijazno sporočilo, potem skozi prehod pod železnico gremo na Savsko cesto in naprej proti Savi.


Kar mrzlo je, zato raje stopimo po mostu preko Save 


in se s hojo navkreber v Boštanj kar dobro ogrejemo. Na kantelabrih nas pozdravljajo okrašene smrekove veje, kritično pa ovrednotimo dolgočasni izgled dveh novozgrajenih hiši pod cesto. 



Ob križiščih na vrhu klanca nas razveseli posrečena dekoracija hišnih vrat. 


Napotimo se do cerkve in občudujemo jaslice, ki zahtevajo res veliko dela in truda. 



Ko se sprehodimo po grebenu mimo šole, se nam odpira pogled na Sevnico, kjer izstopa Tanin s svojo paro in dim Kopitarne. 


Kratek odmor napravimo pod kozolcem, da zaužijemo "zdravilo" proti prehladu in čokoladno okrepčilo. V Spodnjem Boštanju spet nekaj gradijo, obrtniška cona se tako širi in bo kmalu polna. 


Pri mostu preko Mirne se za trenutek ustavimo, da obudimo spomin na lovljenje rib z rokami ob njihovem drstenju. 


V Gostišču Felicijan se priležejo topli napitki, pa tudi klepet in načrtovanje pohodov v bodoče. Da ne bi premalo hodili, gremo še mimo tovarne Siliko in potem na brv preko Save. 




Tu se naše poti ločijo na tri strani in voščimo si na svidenje čez teden dni.

Ni komentarjev: