13. 8. 11

Proti Preski - 13. 8. 2011

Lepo jutro je, obeta se ne preveč vroč dan, gremo na zrak! Najprej kavica in višnjev zavitek pri Tilčki, potem pa kreneva po brvi preko Save na Radno. 
Tu naju pozdravijo ovce, ob poti v hrib pa slastne robide. Lepe razglede na Sevnico in Boštanj motijo le žice daljnevoda, pa kaj, ko rabimo elektriko. 
Krasne so te poti po gozdu mimo Konjskega, v dolino in spet navkreber na Lukovec. Tihe, zelene in senčne. Nad Lukovcem se odpirajo pogledi od Bohorja do Kuma, vse je kot na dlani. 
Ob cesti pa dvakrat podprta tepka letos bogato rodi. V gozdu nad vodnim zajetjem začnejo dišati ciklame, znanilke jeseni. 
Ob krasni poti proti Preski se jim pridružijo sveže zelene barve dveh vrst praproti. 
In na grmu zorijo drnulje. 
Pred Presko se obrneva in vrneva do cerkve Svete Marije Magdalene, kjer si malo priveževa dušo, predvsem pa telo. 
Malo še uživava v razgledih na vas in polje zraven, potem pa pod gozdom kreneva na levo proti Konjskemu. Ob cesti je kar precej zdravilnih "tavžentrož", ki jih nisem videla že res dolgo. V dolino, pa spet v hrib in že sva na Konjskem. Lepa pot naju vodi po polju, med njivami, travniki in sadovnjaki. 
Ob veliki češnji se dviga lovska preža, midve pa hitiva v senco gozda. Pri Felicijanu si privoščiva malico in pivo, potem pa se je treba vrniti v Sevnico. 
Čudovito sobotno dopoldne!
Več posnetkov:
Video:

Ni komentarjev: