29. 7. 20

Sevnica in Bojnik - 28. 7. 2020

Ponedeljkova skupIna Planinskega društva Lisca Sevnica je julija in avgusta uradno na dopustu, ampak izjemoma se dobimo tudi v tem času. Danes je razlog, da Slavica slavi 70. rojstni dan. Tega pa nočem zamuditi, čeprav me dopoldne čakajo obveznosti v Društvu Šola zdravja.



Od osmih naprej sem "na položajih": urejanje v zvezi z usposabljanjem v Društvu, vadba, potem pa me ob desetih Vinko kot prizadevni vodja skupine še z dvema pohodnicama z avtom odpelje na Bojnik. Ostali pohodniki in pohodnice so sem prišli z Drušč in se že hladijo v prijetni senci pri Kraljevi zidanici.



Čaka nas trojni aperitiv v družbi s posrečeno oblikovanim pečenim grozdom, ki res spada v to območje vinogradov. Tudi naprej se vse odvija v stilu grozdja: 


Foto: Ljubo Motore.
izrečem voščilo, ki je natisnjeno na posnetku grozda, 


Vinko pa preda darilo: krožnik z oblikovanimi trtinimi listi, na njem pa pravo grozdje. Unikatna keramika Nade Simončič.


Drugi posnetek je delo Vinka Šeška.
Pravo presenečenje pa pripravi fotografski mojster Vinko z ženo Elčko, ki Slavici podarita sliko, na kateri kot kraljica sedi na prestolu. Res domiselno!

Foto: Vinko Šeško.
Sledijo čestitke, zdravice in POGOSTITEV! Dve vrsti juhe, ena od njih bi zadoščala kot enolončnica, več vrst mesa, francoska solata, fižolova solata, zelenjava, slastne različne vrste mehkega in trdega peciva, ringlo naravnost z drevesa ... Vse to pridno zalivamo z izvrstnim vino, pa kavi pa tudi zadiši. Pogovorov ni konca ne kraja, res prijetno druženje je to.
SLAVICA: VELIKO DOBREGA IN LEPEGA, PA TUDI KAJ SKUPNEGA!

Ni komentarjev: