24. 9. 20

Pečje in Sevnica - 23. 9. 2020

Vremenska napoved je dež cel dan, zato študijski krožek Spoznavanje vrednot pri Društvu Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica ne upa kam daleč. Danes smo na poti le tri članice, drugi imajo obveznosti. Zberemo se sicer na Železniški postaji Sevnica, ker je bil prvotni načrt smer Libna, vendar opustimo misel na vlak in se napotimo na Savsko cesto


potem pa po nasipu ob Savi do prehoda preko železnice. Ob tem ugotavljamo, da se nekateri zelo trudijo (verjetno Infra) za divjino tik ob mestu, saj brežin letos še sploh niso pokosili. Na drugi strani poti pa so površine lepo pokošene, predvidevam, da je za to zaslužna Komunala Sevnica.

Vreme je oblačno, tudi nekaj megle, vendar se ozračje svetli in odločimo se za vzpon na Pečje


Pot mimo križa je kar strma, 


zato prija postanek za razgled na Log. 



Na Pečju
občudujemo lepo hišico, malo manj pa smo navdušene nad velikimi, nedokončanimi objekti. 




Na vrtovih nas razveseljujejo rože, na pašnikih živina, pogled pa je že usmerjen proti gradu. 


Navzdol po Florjanski, kjer je tudi nekaj novogradenj, potem pa ožini in pod cerkvijo na Glavni trg. Tu se je seveda treba ustaviti in posedeti ob kavi v Špici. In namesto dežja se pokaže sonce.



Z Miro se spomniva, da sva pred Gostilno Vrtovšek videli prijazno povabilo na malico. Ker je v želodcu že praznina, greva na senčno dvorišče potešit lakoto. Pet vrst solate, ocvrti sir in kosi ostrigarja: kar pošteno se je bilo treba truditi s to hrano in zalivati z vinom.





Zdaj bi bilo pa treba te kalorije še malo porabiti: skupaj se povzpneva do pokopališča, jaz pa potem nadaljujemo pot domov preko Hrastov in uživam v razgledih.

Kaj pa dež? Šele popoldne se je pojavil.

Video:



Ni komentarjev: