8. 11. 23

PD Lisca in občinski praznik - 7. 11. 2023

Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica se danes sicer zbira na običajnem mestu (parkirišče pri krožišču v Šmarju - Sevnica), vendar ob neobičajni uri - ob dveh popoldne. V počastitev občinskega praznika hodijo danes poleg nas še Torkova, Sredina in Četrtkova skupina. Nas je pet in napotimo se v Ribnike, 


Spodnjo sliko je posnel Vinko Šeško.
kjer se nam pridružita še Elčka in Vinko Šeško, vendar šele potem, ko nas izdatno pogostita.


Spodnji posnetek je delo Vinka Šeška.
Pot na Zajčjo goro (Goro - Ledino) se strmo dviga preko travnika, nazaj se nam odpira pogled na Sevnico n Boštanj. Potem pa skozi gozd in mimo hiš do vrha. 


Sprehodimo se proti zahodu, da vidimo do Kuma, potem pa se napotimo po grebenu. 



Od zidanice Marije Hohkraut je res lep razgled, sploh, ko pri njej popiješ kozarček dobrega vina. Ob hišah se spominjamo nekdanjih in sedanjih prebivalcev, 


od Mastnakove zidanice
pa se še zadnjič zazremo v dolino Save.

Bližnjica navzdol je precej zarasla, vendar jo srečno premagamo, 


potem pa še pokukamo v dolino Sevničine



S ceste občudujemo krasen sončni zahod, malo pred ciljem pa nas blagoslovi dež.


Foto: Vinko Šeško.
Pri Zavetišču pod Svetim Rokom je veselo: gori ogenj, pečejo kostanj, v kotlu brbota enolončnica - vse ob poskočnih zvokih harmonike. 


Kar takoj se moraš dezinficirati s katero od žganih pijač in prigrizniti k temu še toplo ocvirkovko. 


Foto: Vinko Šeško.
Res veliko nas je zbranih, do zadnjega kotička napolnimo predavalnico v nadstropju. Pozdravi nas predsednik Planinskega društva Lisca Sevnica Peter Požun, nagovori pa nas tudi župan Srečko Ocvirk, ki poudari pomen delovanja našega društva v občini. Matjaž Šerkezi nam na šegav način predstavi varno gibanje v gorah in primerno opremo.

Na mizi se znajde enolončnica, pecivo, vino, sokovi ... Županu s pesmijo voščimo za rojstni dan (počasti nas z medico), pesem in glas harmonike pa še dolgo v večer spremljata to prijetno druženje.

Video:

Ni komentarjev: