6. 9. 22

Slatna - 3. 9. 2022

Po jutranji vadbi in zajtrku nas v Slatni čaka samo še pospravljanje. 

Foto: Zmago Grabrijan.
Še zadnji posnetek za slovo in na pot domov. Kmalu se ustavimo: 


Spodnji posnetek: Zmago Grabrijan.
Zelenci so vedno vredni pozornosti. Potem pa proti Jesenicam in odločitev, da se peljemo malo drugače: preko Gorij. Načrt bi se nam zaradi zapore ceste skoraj izjalovil, vendar vseeno uspemo priti do Bleda, ker je sobota in na cesti ne delajo.

Naš postanek na Bledu je povezan s Festivalom praženega krompirja in zaradi gneče komaj najdemo parkirni prostor. Na promenadi ob jezeru mrgoli ljudi, stojnica pri stojnici, med njimi kar sedem iz sevniške občine: štiri iz Tržišča, po ena pa iz Loga, Loke in Sevnice. 

Foto: Vinko Šeško.
Planinsko društvo Lisca Sevnica se lepo predstavlja s prospekti, jesenskim aranžmajem, sadjem, pecivom, krompir že tudi diši, vse pa spremljajo zvoki harmonike. Sprehodimo se ob vseh stojnicah, tu in tam kaj pokusimo, 



potem pa se z Miro umakneva h kavi na terasi bližnjega lokala. Pihalna godba z Gorij začne svoj obhod po prizorišču, 


zatuli sobotna sirena in to je znak za uradni začetek prireditve. Govori so kratki in delitev krompirja se lahko začne. Kakšne štiri pokušine, najboljši je seveda sevniški, potem pa še pivo za poplaknit. Prileže se sprehod ob jezeru, klepet z znanci, kmalu nastopi čas za odhod proti Sevnici.

Prijetno bivanje v Slatni je hitro minilo in obljubimo si, da se drugo leto spet zberemo.

Video:



Ni komentarjev: