18. 10. 17

Slančji Vrh, Krsinji Vrh, Bojnik - 16. 10. 2017

Danes smo od Ponedeljkove skupine Planinskega društva Lisca Sevnica samo štirje, ostali so se pozno vrnili z večdnevnega izleta. Skrbi nas, kdaj se bo dvignila megla, pa nas sonce preseneti že na Lazah


Seveda je treba fotografirati naravo v toplih jesenskih barvah. 




Naslednjo postanek je na Telčah, da v objektiv lovimo vinograde nad naseljem, spomenik izgnancem in Cerkev  Svetega Jakoba iz 17. stoletja, ki so jo kasneje večkrat predelali. Zanimivo je, da je kraj Telče v listinah omenjen že leta 1252.


Peljemo se skozi Slančji Vrh in parkiramo v gozdu, kjer nas že čakata še dva navdušenca za hojo, ki se dobro spoznata tudi na gobe. 





Prigrizek pa si pripravimo ob hišici na terasi sevniškega podžupana - s krasnim razgledom na Pavlo vas in Malkovec z goricami. 




Skozi gozd in po travniku, kjer najdemo tudi nekaj kostanja, pridemo na Krsinji Vrh. Zdaj pa se je treba sprehoditi navzgor nazaj do avtomobilov.







Zapeljemo se na Bojnik v Kraljevo zidanico, od koder se trije spustimo pod Bojnik lovit jesenske motive. 
Ostali pripravijo odlične gobe, na mizi je tudi pečenka, pa kuhan in pečen kostanj ... Starega in novega vina je toliko, da ne veš, kaj bi izbral. Za konec še kavica, potem pa se je treba posloviti od teh, s soncem obsijanih krajev.




Ni komentarjev: