28. 2. 11

Dole - 28. 2. 2011

Uradno vodstvo ima danes na skrbi menjavo strehe, zato nas na pot popeljeta Tone in Vinko Š. Preko Laz in Primoža, skozi Jelendol do vasi Dolenje Dole, kjer smo parkirali že pred enim tednom. Tudi zdaj je pred gasilskim domom dovolj prostora in kmalu smo nared za pešačenje. 
Tokrat čisto v drugo smer: povzpnemo se v Segonje in radovedno ogledujemo številne lesene zidanice, ki pa so, žal, dobile modernejše preobleke in strehe. Do naselja Zloganje se je treba malo spustiti, so pa hiše tu še vedno lepo na podolgovatem grebenu, da imajo njive in travniki več prostora v dolini. 
V Škocjanu gremo na kavo in natakarica se čudi, kako pogosti obiskovalci smo. Vračamo se preko Goriške Gore in malo nam je žal, ker ni prav lepega razgleda, zato pa nam je narava drevje na višjih hribih okrasila z ivjem. 
Po daljši hoji po asfaltu se nam priležejo gozdne poti, ko se spustimo spet v dolino in ob potoku, ozaljšanim z ledom, pridemo spet do parkiranih avtomobilov. 
Kaj pa malica? Pri Elčki in Vinku na Primožu, seveda! Ob zakurjenem kaminu in kuhanem vinu veselo končujemo malo več kot triurni pohod.
Več fotografij:

Ni komentarjev: