9. 01. 12

Bohor - 8. 1. 2012

V nedeljo po praznikih se navadno odpravimo na Bohor, kjer se srečamo z ostalimi planinci in planinkami iz Posavja in zaželimo vse dobro v novem letu. Ob sedmih smo na parkirišču pri kombiju, na rondoju poberemo še dva udeleženca in že brzimo ob Sevničini proti Zabukovju. Parkiramo na Pokojnem vrhu nad Mrzlo planino, ki takoj opraviči svoje ime, prav zoprno piha tam. 
S hojo navkreber se kmalu ogrejemo in z navdušenjem opazujemo oblake raznih barv in oblik. Veter je opravil z meglo in odpirajo se nam razgledi od Medvednice, Gorjancev, Snežnika do Lisce. V tem okviru pa množica hribov in gričev z zaplatami gozdov, travnikov, polj, med katere se stiskajo naselja. 
Pot je pomrznjena in suha, le tu in tam je v kakšni kotanji lisa snega, mlake na poti in v starih štorih pa nudijo prave umetniške slike iz ledu. Po vlaki se povzpnemo na Javornik (1023m), kjer je travnik malce pokrit s snegom, pa tudi s pohodniki, ki jih danes res ne manjka. Sprehodimo se še na Koprivnik (982m), od koder kukamo proti Planini in Šentvidu. Na poti proti koči sonce že lepo greje, v koči pa nas pogreje še zastonjski čaj. S pripravo in prodajo hrane osebje ni preveč spretno, končno pa le dočakamo golaž. Vračamo se po isti poti in se ustavimo le pri križu, kjer je po  tradiciji treba povedati kakšen vic. 
Nad Mrzlo planino nas spet veter pošteno prepiha, da se dostojno poslovi od nas.
Več posnetkov:
Video:

Ni komentarjev: