20. 12. 12

Lisca - 18. 12. 2012

Ker je danes zaključek naših pohodov v letu 2012, se ponedeljkovci dobimo šele ob pol osmih. Udobno se zapeljemo do vodnih zbiralnikov pod Lisco, potem pa sprehodimo po Sončni cesti proti vrhu. 
Po posameznih dolinah pod nami se vlači megla, nad nami pa je je tudi za en debel klobuk. Snega skoraj ni, le ob cesti proti vrhu so ostanki zametov prav čudnih oblik. 
S pravo zimsko pravljico pa nam postreže gozd tik pred parkiriščem: ivje neverjetnih oblik, veje in vejice pa so vkovane tudi v ledene okove. Tudi prav na vrhu je megla zelo gosta, v Jurkovi koči pa se kadi od vročega čaja in kuhanega vina. Vinko in Franci sta zakurila v kaminu, na mizo začnejo prihajati sladke dobrote, vzdušje je že prav praznično. 
Najprej je na vrsti uradni del: pregled opravljenih tur v tem letu, kar 41 jih je bilo. Obujamo spomine ob posrečenih posnetkih Vinka G., potem pa uživamo še ob fotografijah narave Vinka Š. Napravimo še nekaj načrtov za leto 2013 in že je čas za kosilo. V Tončkovem domu nas hitro postrežejo z okusno hrano, ki jo v koči še izdatno zalijemo. Elka nas obdari z ozimnico, pri srečolovu pa se do solz nasmejimo domiselnosti darovalcev. 

Od Lisce se poslavljamo še vedno v megli, občutki pa so taki, kot bi sijalo najbolj svetlo sonce.
Video:

Ni komentarjev: