8. 09. 14

Mrtovec - 8. 9. 2014

Ponedeljkovci polagoma začenjamo novo pohodniško sezono: zbiranje ob sedmih, kratka vožnja mimo Boštanja do teniškega igrišča pod Mrtovcem, 


pa počasi po gozdni poti in asfaltirani cesti na Mrtovec. Vmes pa obilo klepeta za ogrevanje in preganjanje megle. Mrtovec ima ime menda po tem, da so v času kuge tu vsi ljudje pomrli, le eden se je preselil više in preživel. Ta kraj nosi zdaj ime Živa Gora. Nekaj časa hodimo ob potoku, potem pa se začenjamo vzpenjati. Pri hišah nas preseneti odvezani pes, ki ogroža našega na vrvici, domačinka pa kaj čudno reagira - kot bi mi delali kaj narobe. Megla se noče razkaditi, nič ni z razgledom proti Radečam, pridejo pa nas pogledat zvedavi konji in nam polepšajo pogled na okolico.
Po isti poti se vrnema k avtomobiloma, malo posedimo pri gostoljubni mizi s klopmi in ugotovimo, da nam je za začetek dve uri pohoda dovolj. 

Članek v Slovenskih novicah.
Na terasi Rondoja popijemo obvezno kavico ob občudovanju zelenih sten in tudi sicer lepe hortikulturne ureditve. Veselimo se novih lepih pohodov z uživanjem v naravi.

Video:

Ni komentarjev: