4. 12. 17

Na Zajčjo goro (Goro) - 4. 12. 2017

Danes je pri Ponedeljkovi skupini Planinskega društva Lisca Sevnica kriza: le tri se zberemo za pohod, Vinko pa nas pride vzpodbudit. S parkirišča pri rondoju v Šmarju (Sevnica) se lepo vidi s soncem obsijana Zajčja gora in na njej zaselek Zajčja Gora, ki sicer spada pod Ledino, zato odločitev ni težka. Sprehodimo se do Ribnikov, potem pa začnemo vzpenjati po strmi stezi preko travnika. Slana je pobelila travo in listje, tudi zemlja je ponekod pomrzla, me pa se ogrevamo s hojo. Vse bolj se nam odpirajo pogledi na Boštanj in Sevnico, našemu natančnemu pregledu pa ne uide niti lepa brunarica ob poti. Še malo vzpona in že smo med prvimi hišami. Po poti komentiramo, kje kdo živi, kako so nekateri uredili poslopja ... 


Pri znamenju zavijemo na levo, da se nam odpre pogled še proti Kumu in vse do Julijcev


Stopamo skozi naselje in kukamo proti Lisci in Metnemu vrhu (Vrhu). Tudi izpred Mastnakove zidanice se nam odpirajo lepi razgledi, čeprav je Sevnica zavita v tančice pare iz Tanina. 
Nazaj v dolino se spustimo delno po gozdu in delno po cesti. Uro in pol hoda, potem pa klepet ob kavi - dovolj za res prijetno dopoldne!

Video:


Ni komentarjev: