20. 12. 17

S Cerja na Lisco - 18. 12. 2017

Danes Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica zaključuje pohode v letu 2017. Zberemo se na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica) in se odpeljemo na Cerje



Naprej gremo peš po Sončni poti, nekateri pa se zapeljejo kar na Lisco. Trinajst nas je skupaj: srečna številka. Mraz nas grize v lica, megla je okrog nas, po poti pa krpe pomrznjenega snega. S pobočja nas opazujejo ledene sveče, ko se kar preveč hitro poženemo v strmino. 


Više je drevje obloženo s snegom, debla so belo osenčena - zimska pravljica. 


Na Mali Lisci pa - žareče sonce in v dolini megleno morje. Tone nam pride naproti po bližnjici in tudi mi jo uporabimo, da uživamo v hoji po sipkem snegu. 








Že se nam začnejo odpirati razgledi, na vrhu pa strmimo nad pogledam na zasnežene gore.


V Jurkovi koči je prijetno toplo: v kaminu gori ogenj, diši po čaju in kuhanem vinu, najprej pa je potrebna dezinfekcija s čim močnejšim. 


Roke kar same segajo po sladkih priboljških, sproščen pogovor in razigran smeh napolnita prijetno okrašen prostor. 

Foto: Vinko Šeško.
Naš šef Vinko na kratko oriše naše delo v letu 2017, skrbna Anica ga dopolni s podatki o prehojenih poteh in finančnem stanju. Dobro smo gospodarili!


Pri kmečki pojedini se moramo krepko potruditi, pa nam še ne uspe vsega pospraviti, čeprav vse skupaj sproti poplaknemo z žlahtno kapljico naših pridelovalcev vina. 



Največ zabave pa je pri srečolovu: večina dobi tudi kakšen pripomoček za kuhanje, jaz pa dežnik, da bom lahko na pohode hodila ob vsakem vremenu.


Ob povratku srečamo planinskega prijatelja iz Črne gore, potem pa se spustimo do avtomobilov in ugotavljamo, kako majhen in lep je ta naš svet.

Video:

Ni komentarjev: