13. 4. 19

Dan odprtih vrat v tovarni Krka Novo mesto - 13. 4. 2019

Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica se že več let udeležuje Dneva odprtih vrat, ki jih tovarna Krka iz Novega mesta prireja v okviru Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva. Za skoraj dva avtobusa se nas ob sedmih zbere na Avtobusni postaji Sevnica in preko Bučke in Škocjana smo kmalu v Novem mestu. Krka vse zelo natančno organizira: poskrbi za avtobusni prevoz, pošlje kartončke z navedbo časa obiska, misli tudi na tiste, ki imaje težave pri hoji.


Pred tovarno smo prezgodaj, ampak nas kar takoj spustijo naprej, opremijo s kartončki z imenom skupine (imena zdravil) za okrog vratu, 


potem pa nas pozdravi poskočna maskota. Prijazno nas povabijo na prigrizek: rogljički, kava, čaj, sokovi, voda ... 



Ob veseli glasbi vabijo na vsakih pet minut posamezne skupine po približno 30 udeležencev in udeleženk na ogled. Največji vtis prav gotovo napravita najsodobnejši obrat NOTOL 2 in avtomatsko vodeno skladišče, fotografiranje pa v tovarni ni dovoljeno. 



V upravni zgradbi nas fotografirajo in nam podarijo zeleni srček. Za meritve pritiska, sladkorja in holesterola v krvi ni prav veliko časa, ker nam v predavalnici pripravi predstavitev sam predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič. Poudari razvoj podjetja in uspehe, pa tudi skrb za razvoj, zaposlene, okolje, sponzorstvo in donatorstvo. 
Po predstavitvi je mogoče v lekarni kupiti izdelke s popustom, pogostitev pa je tradicionalno bogata in okusna. Povratek nam malo zagreni dejstvo, da programa nismo končali vsi ob istem času in mora en avtobus čakati.

Video:


Ni komentarjev: