13. 4. 21

Okroglice in Lovrenc - 12. 4. 2021

Nas sedem od Ponedeljkove skupine Planinskega društva Lisca Sevnica ob osmih na parkirišču pri krožišču v Šmarju (Sevnica) z upanjem, da bo naš brezstični športni dogodek (pohod) potekal brez dežja. 


Z dvema avtomobiloma smo hitro na Bregu, kjer nas Vlasta že čaka s tremi vrstami dezinfekcij in kavo, mi pa jih z lončnico voščimo za rojstni dan. Njena hčerka Damjana prispeva še dobro voljo, kot se sama izrazi, je pa ta tudi v trdi obliki različnih dobrih peciv.

Zapeljemo se še do Izletniške kmetije Krajnc Pavlič na Okroglicah in tam parkiramo. 



Markacije nas usmerijo na levo v hrib, pot se ves čas dviga, hodimo pa mimo nekaj lepo obnovljenih hiš. Sadno drevje je v cvetju, ki ga je marsikje osmodila slana. Zapustimo markirano pot in zavijemo na desno proti domačiji Ivandič


Ne ustrašimo se napisa o hudem biku na paši in res ga še ni videti. 




Odpirajo se nam razgledi proti Radežu, Lovrencu in proti Lisci. 

Foto: Ljubo Motore.
Okrog spomenika šestim padlim partizanom je naloženega veliko gradbenega materiala, tu je tudi nekaj delovnih strojev. Pot nadaljujemo po zgornji cesti, potem pa se priključimo k tisti za na Lovrenc.


Lovrenc
sameva, tudi napovedane delovne akcije za popravilo varovalne ograje ni. Zaradi slabe vremenske napovedi so jo verjetno odpovedali. 


Veseli smo prvega cveta encijana, ki je že odprt, veliko popkov pa obeta čez nekaj časa še lepši pogled. Vlasta nam ponudi pijačo, 

Foto: Vinko Šeško.
obisk dokumentiramo s fotografiranjem, potem pa se odpravimo v dolino.

Začne rositi in prav pridejo prevozi z avtomobili in gostoljubna streha Vlaste in Vikija, ki s hčerko pripravita pravo pojedino. 


Oko pa se spočije na raznovrstnem pomladanskem cvetju.

Dež se ni držal napovedi, vendar smo se nahodili in nadihali svežega zraka. 


Cvetje pa mi dobrodošlico želi tudi pred našim blokom.

Video:


Ni komentarjev: