1. 5. 09

Okrog 1. maja - 1. 5. 2009

Ko je vreme najbolj nestanovitno, so gotovo blizu prvomajski prazniki. Letos je kar dovolj razlogov, da nebo ob prazniku dela joče, saj je vse več delavcev in delavk v nezavidljivem položaju, še v slabšem pa so tisti, ki to niso več, ker so delo izgubili. Kljub vsemu pa se ljudje v teh dneh vsaj malo poveselijo in za trenutek pozabijo na vse tegobe.
Včeraj je bilo veliko skrbi z mokrimi kresovi. Tudi v Boštanju so postavili okrog deset metrov visokega lepotca, pripravili kresovanje z glasbo in ognjemetom, plohe pa so bile bolj za ohladitev prevročih glav.



Sevniška godba je z jutranjo budnico pregnala še zadnje oblake in začel se je lep dan. Zato ni čudno, da je na Lisci kar vrvelo od obiskovalcev. Večina je prišla vsaj del poti peš, veliko je bilo tudi tekačev Skoka na Lisco, vsem pa je bila skupna dobra volja in praznično vzdušje. Po uradnem programu je sledilo veselo rajanje po taktih kar dveh ansamblov in še kakšnega neuradnega muzikanta. Planinsko društvo Lisca Sevnica ob tej priliki vsako leto organizira srečolov in tako zbira sredstva za svojo dejavnost. Vsi, ki ob tem sodelujemo, smo vedno znova prijetno presenečeni, koliko organizacij in ljudi je pripravljeno prispevati dobitke in tudi, koliko je takih, ki kupijo po več srečk in podprejo naše delovne programe. Iskrena hvala! Tudi vreme je zdržalo do popoldneva, zdaj pa spet malo "zmaka"... Ampak jutri in pojutrišnjem bosta nova dneva, ko bomo med dežjem lovili sončne žarke in lepe trenutke.

Ni komentarjev: