28. 12. 10

Ljubljana - 28. 12. 2010

V tem prazničnem času se splača obiskati Ljubljano, saj so glavne ulice bogato okrašene, na programu pa je tudi cela vrsta prireditev. V mrzlem jutru se s Tilčko najprej ogrejeva s kavo in rogljičkom, potem pa posvetiva jaslicam v frančiškanski, nunski cerkvi ter stolnici. Nikjer ni pretirane gneče, zato lahko v miru uživava te posvečene prostore. Na tržnici je za delavnik kar živahno, odpirajo pa se tudi že lične hišice prazničnega sejma.
Midve pa se odločiva, da se popeljeva v trgovski center na Rudniku, kjer je najin prvi cilj Mercatorjeva Supernova. Telečja obara in vino nama prav tekne in da novo energijo za pohajkovanje in raziskovanje. 
Kar naenkrat pa presenečenje: pozdravi naju mala Nika, ki si z mamico in atijem tudi zvedavo ogleduje pisane lučke in žareče predmete. Če bi se kaj dogovarjali za srečanje, se gotovo ne bi tako zlahka dobili. Nekaj časa skupaj ogledujemo vso bogastvo trgovske ponudbe, potem pa se midve vrneva v stari del  mesta, kjer je pred stojnicami že kar živahno. 
Nad hišami pa kukajo vrhovi Kamniških Alp. Treba je pokusiti kuhano vino, ki diši na vsakem koraku, posneti kakšen video posnetek za spomin... Na vlaku pa se oči kar same zapirajo, da bi se odpočile od vsega lepega.
Več fotografij:
Video:

Ni komentarjev: