7. 7. 13

Kum - 6. 7. 2013

Sobotni izlet Planinskega društva Lisca Sevnica: pred Prahom nobenega avtobusa ali kombija, na avtobusni postaji le nekaj stalnih gostov ob kavici v bifeju. Sem kaj zamešala? Ko je ura že skoraj šest, se malo sprehodim in na drugi strani ceste vidim vodnika, zraven še eno planinko. Še dve prideta in to smo vsi. Drugi so verjetno na poti v Črno goro, na Prehodavcih, dopustu na morju ... . Gremo? Gremo! Ampak ne na Gorenjsko, kot je bilo predvideno. Do popoldneva vreme verjetno ne bo zdržalo. Torej kam bliže, recimo na Kum. Vodnik postane tudi voznik in skozi Zidani Most in Trbovlje se zapeljemo do naselja Dobovec.
Vsi verjetno še spijo, parkirnega prostora je pred trgovino dovolj in kaj kmalu smo nared za hojo. Dve uri piše na kažipotu, mi pa smo na vrhu hitreje. Prijetna pot skozi gozd, potem po cesti, pa preko travnika in že smo v Lontovžu, kjer stavbe in vlečnica žalostno propadajo.

Spet smo v gozdu in razveselijo nas prve turške lilije. Na travnikih pod cerkvijo in planinskim domom je bogastvo cvetja, med njim tudi precej brstičnih lilij.
Razgledamo se, čeprav so doline in hribi v daljavi megleni, potem pa okrepimo s pijačo in jedačo.
Vračamo se po isti poti, našo hitrost pa malo zavirajo dišeče rdeče jagode ob poti. Kdo bi se jih branil! Ob kavici v Radečah strnemo misli in se domov vrnemo z lepimi spomini na to sobotno dopoldne.
Video:
 

Ni komentarjev: