22. 4. 14

Lovrenc in Lisca - 22. 4. 2014

Zbor ob sedmih, devet stopinj in sončno jutro, ko se Ponedeljkova skupina odpravlja na pot. Z dvema avtomobiloma odbrzimo ob Sevnični do Krakovega, potem pa v hrib, skozi vas Lisce in še naprej. 


Že so tu Sela in tam nekje parkiramo. Peš se odpravimo po cesti, mimo hiše na samem, ki nas vedno razveseli z rožami, potem pa na levo navkreber skozi gozd in že se pred nami odpre Kamrca 


in malo dlje že vidimo naš cilj - Lovrenc. 


Na levo lahko kukamo tudi proti Razborju, zelenje in cvetje sadnega drevja pa še dodatno lepša prelepo dolinico. 



Vinko še skrbno zapira električnega pastirja, ko nekateri že lezejo spet v hrib, potem pa po lepi gozdni poti vse do cilja.


Lovrenc nas pričaka ves v soncu. 


Encijan radodarno odpira svoje cvetove, preseneti pa nas tudi obilje opojne zlatice kar ob poti. Prehitro je še za malico, malo uživamo na toplem soncu, 


potem pa nas prepodi megla, ki se dviga iz dolin. 



Vračamo se po cesti nad Lokavcem in se navdušujemo nad razgledi, 


ob cesti pa se nam ponujajo bohotni cvetovi mrtve koprive, veliko pa je tudi kukavic. 


Sadno drevje je v najlepšem cvetju, oranžne preproge med njim pa oblikujejo cvetovi regrata. 



Zaključimo naš krožni pohod, zdaj zremo na jug - v savsko dolino, spet sije sonce, čeprav se na nebu zbirajo kar grozeči oblaki.
Kaj pa kavica? 


Na Lisco se odpeljemo in tam spet uživamo na zraku in soncu, pod nami pa veter preganja meglo in tu in tam odstre pogled proti Sevnici. Nekako nam z natakarico uspe zmešati v eni skodelici kavo in žganje, pa Stanka ni ravno navdušena nad tem cocktailom in raje ostane pri starih okusih. Veseli smo urejenosti na Lisci, kjer so prostovoljci opravili veliko ur dela. Sem se vedno radi vračamo. V dolino se vrnemo pred dežjem: bilo je kratko in sladko!
Video:

Ni komentarjev: