10. 12. 15

Praznično Celje - 9. 12. 2015

Že več let se jezim, ker trgovci včasih že kar po prvem novembru začnejo krasiti izložbe in trgovine za božične in novoletne praznike. Ampak, ko pride Miklavž, je pa že čas, da se začne veseli in pisani december.


Celje je v teh dneh praznično okrašeno. Pred železniško postajo je oder za prireditve, blizu hotela Evropa pa mogočna smreka, 


ki je lepa že podnevi, 


ponoči pa kar zažari. 


Velik adventni venec na coni za pešce označuje začetek sejma z raznovrstnimi stojnicami, ki se na eni strani zaključuje s pravljičnim vlakcem in vrtiljakom pred kinom Metropol, na drugi pa s Pravljično deželo in odrom za otroške prireditve. Program je sicer napovedan od enajstega naprej, ampak je že devetega bila na sporedu pravljica za najmlajše. 


Od mnogih stojnic diši po kuhanem vinu, mogoče ga je pa najbolj zanimivo popiti v lokalu, kjer v veliki kovinski posodi med mizami gorijo polena in dajejo posebno toplo vzdušje. Pred trgovino Mana je bil v sredo ob šestih kar na ulici koncert ženskega pevskega zbora, dva lajnarja pa menjata svoje lokacije.


Že več let je posebno razkošno razsvetljena občinska stavba, pred njo pa stoji lepo okrašena smreka.




Zunaj strogega centra je manj okrasja, izstopa le City Center, ki je prava paša za oči zunaj in znotraj. 


Pred Optiko na Mariborski se že tradicionalno prižiga barvna cvetica, za slovo pa se z železniške postaje lahko zazremo v stene starega gradu, na katerih se menjujejo barve.
Celje je torej vredno obiska v predprazničnih dneh.

Video:

Ni komentarjev: