18. 12. 15

S Cerja na Lisco - 15. 12. 2015

Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica zaključuje bogato leto pohodov. Izjemoma se dobimo v torek in se s tremi avtomobili popeljemo do Cerja, kjer je kar veliko parkirišče z lepo informativno tablo. 


Vinko in Elka se odpeljeta naprej na Lisco, ostali pa nadaljujemo pot peš. 


Večina se odloči za Pastirčkovo pot, ki je lepo sveže nadelana pod tisto zahtevno varovano. 


Dan je meglen, ni pa pretirano mrzlo in ob cesti nas pozdravi lep šopek žanjevca, više pa se nam nasmihajo telohi. 


Nekdo je smrečico ob poti okrasil z obeski in pričaral praznično vzdušje. Še krajši vzpon in že smo na travnatem delu Lisce. 


Z vrha ni kakšnega posebnega razgleda, zato se hitro umaknemo v Jurkovo kočo, kjer prijetno prasketa ogenj v peči, diši pa tudi po čaju in dodatkih za njegovo hlajenje - žganju in zeliščnem likerju. 

Foto: Vinko Šeško.
Prostor smo že v nedeljo primerno okrasili, zdaj pa romajo na mizo različne dobrote v obliki peciva, bonbonov in sadja. Elka je spletla celo majhne nogavičke, da sladkarij ne bi zeblo. Naš šef Vinko nas lepo pozdravi, njegova desna roka Anica pa nas seznani z natančnimi podatki o naših turah, prisotnosti in finančnem stanju. Z Vinkom Šeško pokaževa nekaj utrinkov leta 2015, potem pa se do sitega naklepetamo. 


Prva slika je bila posneta s fotoaparatom Vinka Šeška.
Natančno opoldne sledi slastno kosilo v Tončkovem domu: tudi tisti najbolj lačni ga nismo zmogli pojesti do konca. Ob pokušanju vina in okrepitvi s kavico spet v Jurkovi koči je na vrsti zabavni srečolov. 



Do solz se nasmejimo, najbolj pri mojem dobitku, ki lahko vzbuja različne asociacije.

Foto: Vinko Šeško.
Še skupinski posnetek pred kočo in posloviti se je treba od Lisce. Po obilni hrani prija sprehod navzdol po Sončni cesti do Cerja, kjer nas čakajo avtomobili. Pa za letos druženja še ni konec: naslednji ponedeljek nameravamo na Kum, zadnji ponedeljek v letu pa je rezerviran za klepet ob kavi in dobre želje za naslednje leto.

Ni komentarjev: