3. 10. 16

Ob Savi: Sevnica in Orehovo - 3. 10. 2016

Dežuje. Ampak Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica se dežja nič ne ustraši. Dobimo se malo kasneje - ob osmih, se z avtomobiloma zapeljemo do elektrarne Boštanj, 


potem pa pod dežniki lepo po nasipu ob Savi proti naselju Orehovo. 


Spodnjo sliko je posnel Vinko Šeško.
Po hribih se podijo megle, na nebu se med oblaki ponekod kaže jasnina, vse skupaj pa se ogleduje v zrcalu Save. Tudi naselje Kompolje. Ko poti ob Savi ni več, se moramo pač vrniti. 


Delno gremo nazaj skozi lepo urejeno Orehovo, kjer v lokalu nameravamo popiti kavo. Pa ni s tem nič, čeprav črno na belem piše, da odpirajo ob devetih. Vrata so zaklenjena. 


Vrnemo se na nasip in malo kontroliramo, kako je s plovbo na tem področju Save.  



Uživamo pa tudi v lepo umitih jesenskih barvah.


Preko vode se nam nasmiha Boštanj, na tej strani pa ocenimo še novozgrajeno krožišče in fazo gradnje trgovine Lidl. Čudimo se bujnemu rastju na kupih zemlje in ne prepoznamo vrste rastline. 



Zdaj pa smo že v Sevnici in lahko kukamo na Log. Hitro pod železnico in končno kava v Špici. Ko se vračamo k avtomobiloma, smo prijetno presenečeni nad novimi stranišči pri balinišču. Ko bi jih le uspeli ohraniti tako lepo urejene!
Pohod zaključimo pri Felicijanu v Boštanju, kjer ob bogatem kosilu nazdravimo Hermini:

Zdaj, ko dosegla si osemdeset let,
si pomladila na novo se spet,
kajti jesen prav poseben da čar,
saj na obrazu zasije nov žar.



Naj sreča ti vsak dan znova vzcveti,
le zdravje v tvojih očeh naj žari!
Varen korak, zadovoljstva obilo
življenje v bodoče ti bo naklonilo.

Posnetek je delo Vinka Šeška.


Video:

2 komentarja:

LINAP pravi ...

Dober dan Romana , zelo lepo in zanimivo, kljub dežju s prekrasnimi posnetki, ali pa morda ravno zato so tako lepi. Lep pozdrav in prijeten dan ti želim

Romana Ivačič pravi ...

Hvala lepa, Pavlina! Ko dež umije barve ... Razgnali smo meglo in oblake, za kratek čas je posijalo sonce, potem pa po dežju prekrasni mavrici. Svet je res krasen, če ga takšnega vidiš! Tudi vama želim vse lepo!