26. 11. 18

Po nasipu ob Savi in na Pečje - 26. 11. 2018

Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica: sedem se nas zbere na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica). 



Po hribih okrog se vlačijo megle, po malem tudi dežuje. Kam daleč ne bi šli, mogoče kar ob Savi. 







In res se odpravimo na nasip, pokomentiramo razgled proti Boštanju, hitimo mimo vrtov in srednje šole, uživamo v pogledu na grad, preko Save pa se kaže Log


Na jelšah pa se blestijo zlate solze.


Bojni posvet: gremo še kam naprej ali na kavo in domov. 




Odločimo se za pot proti Gostilni Kregl: najprej ob promerni cesti, potem pa prečkamo progo in hodimo po vzdrževalni stezi za železnico. 


Pred gostilno nas opozarjajo: V nebesih piva ni, zato ga tukaj pij. Kakšna nebesa pa so to, brez piva? Mogoče ga pa točijo v peklu, kjer je baje tudi boljša družba. Nam pa zadišita kavica in klepet




Pot nadaljujemo po cesti proti Lončarjevemu Dolu, vendar kmalu zavijemo na levo proti Pečju. Lepe hiše se vrstijo ob cesti, razveselimo pa se tudi večbarvnega prehoda za pešce. 



Med listjem nas pozdravi celo zapoznela dežnikarica, pa, saj imamo vsak svoj dežnik. 




Na Pečju se zazremo v dolino Save, hodimo mimo cerkve svete Marjete, potem pa se cesta obrne navzdol proti Florjanski ulici



Kljub megli se odpirajo razgledi proti gradu in cerkvi svetega Roka

Foto: Vinko Šeško.
Vinko nas povabi na svoj dom, kjer nam z Anico postrežeta z dezinfekcijskimi sredstvi, dišečo kavico in dodatki, prileže pa se tudi sproščen klepet. 




Naprej je treba: v smeri gradu, potem pa v Drožanjsko ulico in vzpon Na hraste


Že je tu novi del Sevnice in pogled na gradbišče stadiona, pri njem pa smo kritični, če so strokovnjaki res ustrezno rešili problem vode. 


Kratko, a sladko. Premagali smo dež, na koncu je celo nehalo deževati, mi pa smo se sprehodili in naužili svežega zraka.

Video:


       

Ni komentarjev: