9. 1. 23

Celje - 30. 12. 2022

Počitnice so in s pranečakom in pranečakinjo si vzamemo dan za skupno uživanje. Vstajanje ne preveč zgodaj in z vlakom ob 8.29 udobno direktno do Celja. V dobre pol ure smo že na cilju. Najprej nekaj sladkega in pijača v Rolci, 


potem pa ob desetih v Tehnopark. Vsaj dve uri uživanja za devet evrov vstopnine: za otroke je tako in tudi za upokojene, ki nam gre že malo na otročje. Od desetih do petih popoldne imajo odprto, ob ponedeljkih in torkih pa počivajo. Različne predstavitve, predvsem pa poskusi z različnih področij, pregledne razlage, za vsako starost kaj zanimivega.

Na hiter prigrizek v Rolco, potem pa z mestnim avtobusom s številke ena v bližini Železniške postaje Celje v City Center: upokojeni z rdečo kartico, ostali plačajo po en evro. Za mlade je obvezen obisk McDonald'sa


zatem sledi razvajanje v Kinu Cineplexx, za katerega smo kupili karte preko spleta. Ni pa to najpametneje: ne moreš uveljavljati popustov za mlade in upokojene. Naša izbira je akcijski, pustolovski in znanstveno fantastični film Avatar: Pot vode, ki uradno traja 192 minut, z reklamami pred njim pa tri ure in dvajset minut. Ne vem, čemu naj se bolj čudim: efektom, kameri, fantaziji scenarista ... Za večji vtis je vse skupaj v 3D tehniki in z očali zgleda res realno - na doseg roke.

Na Železniško postajo Celje se vračamo  peš, malo rosi in to nas prijetno osveži. 


Še sprehod po pravljično okrašenem središču mesta, razočaranje, ker se na odrih kljub petku pred prazniki nič ne dogaja, potem pa z vlakom ob 20.29 domov. V Sevnici smo malo pred pol deseto.

DAN, KO SE Z MLADIMI TUDI SAM MALO POMLADIŠ.

Ni komentarjev: