2. 10. 11

Gore - 30. 9. 2011

Dva meseca je že preteklo od Pohodnega tabora Bolgarija 2011 v organizaciji Planinskega društva Lisca Sevnica in Meddruštvenega odbora Zasavje - Posavje. Čudovito se je spet srečati z ljudmi, s katerimi smo preživeli dvanajst krasnih dni.
Zbiramo se pred planinskim domom na Gorah in klepetu ni konca ne kraja. Še posebno smo veseli, da je prišel tudi naš voznik Ivan, ki okreva po operaciji. Preseneti nas tudi srbski vodič Boro, ki se nam pridruži kljub oddaljenosti. Ob Janezovi predstavitvi podoživimo kraje, ki smo jih obiskali, in bogate trenutke na poti. Drago nam razdeli potopisni dnevnik, ki sva ga sestavila z Janezom, in že so tu načrti za drugo leto.
Tu na Gorah zbrani smo,
spomine zdaj obujamo.
Vsak od nas pa si želi,
da še skupaj kdaj bi bli. (melodija Čebelar)
Romunija ali Srbija, mogoče kombinacija obeh dežel? Organizatorjem prepustimo natančnejši program, ki se ga že v naprej veselimo.
Glede hrane in pijače smo pa tudi zadovoljni: najprej specialiteta iz krompirjevega testa, potem pa samopostrežni bife z mesnimi dobrotami, prilogami in solato. Tudi slastni zavitek ne manjka. Za piko na i pa torta in šampanjec za okrogli rojstni dan. Vse dobro, Irena, na tvojih poteh!
Marko raztegne svoj meh in oglasi se prešerna pesem: slovenska, dalmatinska, starogradska... In v spomin na pokojnega Lojzeta Slaka: V dolini tihi, Po dekle, Čebelar... Vmes pa misel: uživajmo današnji dan, kaj vemo, kaj bo jutri.
Video:

Ni komentarjev: