1. 10. 11

Pohajkovanje po Ljubljani - 28. 9. 2011

Topli jesenski dnevi vabijo ven in današnja Ljubljana je res lepa. Na poti iz Sevnice do nje megla zakriva marsikakšno lepoto, v našem glavnem mestu pa jo sonce prepodi.
Najprej se je treba obvezno podati do tržnice, kjer navdušujejo živopisani kupi sadja in zelenjave. V takem okolju res prija jabolčni zavitek s kavico, potem pa se oči spočijejo še na cvetju. 
Vse bolj zanimivo je ob Ljubljanici.
Sprehod po novem Kongresnem trgu navdušuje, ker so ostala vsa drevesa, zelene površine pa nudijo mladim priliko sproščenega posedanja na prostem.
Cankarjev dom tri dni nudi gostoljubje Festivalu za tretje življenjsko obdobje, kjer je poleg komercialne ponudbe veliko predstavitev bogatega dela društev upokojencev, zanimivih okroglih miz, predavanj in nastopov.

Vendar je bolj prijetno zunaj: občudovanje cvetličnih gred za slovensko skupščino, preverjanje, kako napreduje delo pri Operi, potem pa sprehod po Tivoliju, ki je bogatejši zaradi razstav fotografij na prostem. 
Na velikih panojih se predstavlja Dragoljub Zamurović iz Beograda s Pejsaži Srbije (http://www.artzamur.com/). Res zanimiva predstavitev in ni čudno, da avtor objavlja v največjih svetovnih revijah.
Mimo pravoslavne cerkve do evangeličanske ni daleč, gotovo pa ni tako blizu čas, ko bo na mestu nekdanjega Kolizeja zraslo kaj lepega in uporabnega. Vendar, dan je prelep za črne misli...
Več posnetkov:
Video:

Ni komentarjev: