23. 10. 11

Maribor in Skoke - 19. 10. 2011

Maribor nama je s Tilčko pogosto cilj in pohajkovanje po njem v velik užitek. Tudi danes naju pričaka v soncu, veter pa naju niti ne moti preveč. Kavica s pecivom, potem pa sprehod po parku in k trem ribnikom. 
Letos jesen ni tako barvita, pozna se poletna suša, nekaj lepih barv pa le najdeva. Prvi ribnik še vedno urejajo, upam, da jih ne bo prehitela zima. Nekatere stvari pa res rabijo čas. Nekdanja restavracija pri VEKŠ-u, recimo. Leto za letom je bilo to zaplankano gradbišče, zdaj pa se le nekaj premika, baje, da bo tam stala garažna hiša. 
Pri gradu vrvi od ponudbe: stojnice z integrirano pridelano zelenjavo in sadjem se kar šibijo, tudi kupcev je precej.
Najin glavni cilj pa je danes malo ven iz Maribora - v Skokah. Kar nekaj brskanja po internetu in spraševanja je bilo potrebno, da sva odkrili, kako z javnimi prevoznimi sredstvi priti do Letalskega centra Maribor. Naselje Skoke leži južno od Maribora v smeri proti Ptuju, takoj po Miklavžu na Dravskem polju pa je treba zaviti bolj na zahod. Sicer pa avtobusi sem vozijo ob delavnikih tudi dvakrat na uro in njihov končni cilj je najpogosteje Kidričevo. Prijazna domačinka nama razloži, da morava izstopiti na drugi postaji, potem pa zaviti levo po polju in skozi gozdiček. Sicer pa so za letališče tudi oznake in se res ni mogoče izgubiti. Sonce še vedno prijetno greje, le tu in tam je na nebu kakšen oblaček v okras, veter pa je vse močnejši. 
In, kaj sploh iščeva na letališču? Panoramski polet sva si rezervirali za ob dveh in ga nestrpno pričakujeva. Že prvi uslužbenec naju namesto v zrak postavi na trdna tla: veter je premočan za varne in udobne polete. Tudi v pisarni nama potrdijo to dejstvo in, kaj hočeva: plačava polet, ki ga bova izkoristili na bolj prijazen dan.
Vrneva se v Maribor in potešiva lakoto v Sparovi restavraciji v sklopu Europarka, ki ima daleč najlepši razgled v Sloveniji. Prekontrolirava še gradnjo Medicinske fakultete, spijeva kavo na sončku pred mestno hišo, potem pa na vlak in domov. 
Pametnejši odneha, pravijo. Bova pa še enkrat vandrali v Maribor. Enkrat bodo že v redu pogoji tudi za polet.
Več posnetkov:
Povezave:
Video:

Ni komentarjev: