27. 2. 12

Bohor - 27. 2. 2012

Napovedano je lepo vreme za ponedeljek in naša pohodniška skupina s kombijem hiti skozi Blanco, Brestanico in se na Senovem posladka s kavo. 

Že smo na Jablancah, kjer je dovolj prostora za parkiranje, pa tudi skrajni časa za začetek pešačenja. Lepo uhojena steza je vsekano v strmino, potem travnik in hiše raztresenega naselja Dobrova. Počasi napredujemo po redkem gozdu in se oziramo v dolino. Čudimo se neštetim gozdnim cestam in potem, ki jih kasneje, ko drevje ozeleni, ni več videti. Okrog nas so lise snega, občasno na poti tudi led, vmes pa beli cvetovi teloha. Ena ura hoje je do koče, ki se nastavlja toplim sončnim žarkom. Z obema Vinkoma se odpravim proti Debelemu vrhu (928 metrov), ker želimo najti cvetoče jarice. Snega je še kar veliko, v glavnem je mogoče hoditi po vrhu, ponekod pa se udira pod našimi koraki. 

Na najbolj toplih legah se kažejo mali zvončki, od jaric pa je na enem mestu le majhna rumena pika. Priti bo treba kasneje. Vrnemo se do koče, kjer malicamo in se sončimo. 

Vračamo se po malo spremenjeni poti, pa tudi sonce jo je ubralo drugam: nad nami se nabirajo oblaki. Na Blanci si privoščimo še eno okrepčilo, potem pa je treba zaključiti to prijetno potepanje.
Več posnetkov:
Video:

Ni komentarjev: