14. 2. 12

Lisca - 13. 2. 2012

Sončni vzhod v toplih barvah nas vabi v zimsko jutro. Ponedeljkova skupina se pripelje do Sel, potem pa se začne uživanje v naravi, ki je odeta v puhasti sneg. 
Na vsaki strani imamo prave stene zoranega snega, na drevju mehke snežinke ustvarjajo čipkaste in filigranske vzorce, smreke so ponekod dobesedno zametene, debla pa na fino osenčena. Gojzerjem prija mehka podlaga, nogam pa še bolj. Vinko se je opremil s krpljami in se potepa kar po brezpotjih, ostali se držimo ceste. Nobenega vetra, nobenega hrupa, tu in tam se za dobrodošlico oglasi droben ptičji glas. 
Ko se obrnemo na južno stran, nas sonce skoraj zaslepi. Doline pokrivajo rahle meglice, mi pa tako blizu modrega neba. 
Preizkusimo nekaj zametov za zanimive fotografije, potem pa krenemo po travnikih in skozi gozdička, da se še bolj približamo naravi. 

Elka vztrajno gazi proti vrhu Lisce, iščemo stezo proti Jurkovi koči, pa je treba kar po celem in Anici K. se udira do zadnje plati, meni pa kasneje nič manj. 
Vinko G. nas v koči gostoljubno čaka pri zakurjenem kaminu z izborom ta kratkih pijač, prijetno pa tudi diši iz loncev s čajem in kuhanim vinom. Malica na višini!
Že kar topli sončni žarki nas božajo tudi na povratku in - doživeli smo spet nekaj krasnih trenutkov.
Več fotografij:
Video:

Ni komentarjev: