6. 6. 13

Mariborsko Pohorje in Maribor - 5. 6. 2013

Navadno si s prijateljico Tilčko pozimi privoščiva en dan na Mariborskem Pohorju, letos pa to nekako ni uspelo in odločili sva se, da doživiva enkrat to področje v zelenem. 
Do Pohorske vzpenjače z avtobusne postaje še vedno vozi avtobus številka šest, vzpenjača se zavrti ob polni uri 
in mimogrede človek občuduje Maribor z višine. Delavnik je, zato streljaj od hotela Bellevue skoraj ne srečaš človeka. Zbirajo se oblaki, ne izgleda pa nič resnega, tu in tam je na nebu celo nekaj modrine, zrak pa svež in okolje umito. Ponoči je deževalo, še vedno je kakšna lužica in malo blata, sicer pa je pot do razglednega stolpa lepa. 
Povzpnem se na vrh in pred mano se odpira veličasten pogled na vse strani. 
Nadaljujeva pot do Mariborske koče, ki s svojo preprostostjo res spada med te zelene gozdove, nama pa nudi tudi dišeč čaj in slasten pohorski pisker. Ta bogata enolončnica nama da novo energijo za povratek mimo Garni hotela, ki spi spanje pravičnega izven sezone. V apartmajskem naselju Bolfenk so pripravili prostor za otroke - Bolfenkova vasica, kjer organizirajo delavnice za mlade obiskovalce. Spustiva se še do naselja Martin, potem pa je čas za povratek v dolino. Žičničar se pohvali, da so napravili dobro potezo s preureditvijo nekaterih kabin za kolesarje, ki si lahko dvigajo adrenalin na treh drznih spustih.
V Mariboru imava ravno toliko časa, da se sprehodiva mimo nove Medicinske fakultete, ki s svojimi barvami pade v oči kot tujek. 

K sreči se te lahko spočijejo na strehah starega dela mesta in kavi s sadnim narastkom.
Kaj pa napovedani dež? Ta je na vrsti, ko sva varno spravljeni pod streho vlaka.
Video:

Ni komentarjev: