22. 12. 13

Lisca, Ješivec - 18. 12. 2013

Študijski krožek Spoznavanje naravnih vrednot naj bi danes obiskal Vodale, vsi pa navdušeno sprejmemo Vinkov predlog, da bi šli iskat sonce. Zapeljemo se proti Lisci in kmalu uživamo v zimski pravljici iz ivja. Više pa nas pozdravi sonce in za ta čas neverjetno toplo vreme. 


Parkiramo na Mali Lisci, se zagledamo proti Sevnici v morje megle pod nami, potem pa krenemo proti Ješivcu. 


Že pri spustu se nam tudi na severno stran začnejo odpirati pogledi na meglo, iz katere molijo hribi kot otoki. 



Ko se pot zravna, posebno pa še pri vzponu, na obzorju zažarijo Kamniško-Savinjske Alpe, potem pa še Julijci s Triglavom. 


Na Ješivcu se na mizi znajdejo različne dobrote in ne damo se preveč prositi.
Še nekaj časa hodimo v smeri proti Rudeniku, potem pa zavijemo na lovsko stezo pod Ješivcem. 


Ozka je, polna listja, pod katerim ne veš, kaj se skriva, in res je treba paziti na vsak korak. Pod nami strmina, nad nami strmina z velikimi skalami ... Nevenka opazi lepo zloženo kamenje in zasluti, da je bila tu nekoč domačija. Malo naprej pa še vedno stoji hiša Brilejevih, partizanska točka, kjer se je včasih reklo "Pr' Brkot". 


Spet pridemo na že znano stezo in se povzpnemo nazaj na Lisco. V daljavi nas pozdravlja Donačka gora kot dvojni otoček.


Pri vremenski  postaji počakamo, da nas posname kamera, z vrha se zazremo v dolino Save, potem pa pozdravimo s pohodniki skupine Ajda. 


V Tončkovem domu nam tekne kavica, zahvalimo pa se tudi našemu vodstvu in zaželimo v letu 2014 vse dobro. Upajmo, da nam bodo pohodi tega krožka še naprej lepšali naše življenje.

Video

Ni komentarjev: