6. 1. 16

Iz Sevnice na Zajčjo Goro - 6. 1. 2016

Zaradi vremena je današnji pohod študijskega krožka Spoznavanje naravnih vrednot v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica nekako neobvezen: če kdo želi hoditi. 


In želi nas kar štirinajst, ki se zberemo ob običajni osmi uri na parkirišču pri rondoju v Šmarju. Še nekaj zapoznelih novoletnih čestitanj, fotografiranje in pot pod noge ... Obidemo dva avtomobila, ki sta bila udeležena v lažji prometni nesreči, policisti že merijo za zapisnik, mi pa tudi pazimo, kam stopimo, saj je veliko spolzkih mest med krpami snega. 


V Ribnikih nas razveseli rumeno cvetje pod snegom, nad hišami pa nas čaka vzpon po travniku, potem pa steza zavije v gozd. 





Razgledi na Sevnico in Savo z mostovi v megli  nam omogočijo, da imamo razlog za postanek in zajetje sape. Med prvimi hišami zaselka Zajčja Gora, ki spada uradno pod Ledino, se nam pridruži ljubek pes, ki se sprehaja z lastnikom, nam pa vzpodbudi misel na našo Fijo, ki se nam tokrat ni pridružila. 



Planinski prijatelj Pavle je ob pravem času na pravem mestu in okrepčamo se z borovničkami. 
Spuščamo se mimo Mastnakove zidanice, potem nekaj časa po cesti, nakar nas čaka strm del poti skozi gozd. 




Sneg se nam mota pod nogami, ponekod še spolzko blato, a vsi previdno in srečno pridemo v Šmarje, kjer si privoščimo zasluženo kavico in sproščen klepet. Tudi v letu 2016 bo to super skupina!

Video:

Ni komentarjev: