25. 05. 16

Zaključek študijskega leta za študijski krožek Spoznavanje naravnih vrednost v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica - 25. 5. 2016

Od sredine oktobra do konca aprila smo se člani in članice študijskega krožka Spoznavanje naravnih vrednot zbirali ob sredah in hodili raziskovat občino Sevnica in kdaj še malo preko njenih meja. 24 srečanj se je nabralo, veliko zanimivega in lepega smo odkrili, se družili in lepo imeli. Danes smo prišli na zaključek študijskega leta.


Zbor ob običajni osmi uri, vendar na neobičajnem mestu: pri fitnesu na prostem na obrežju Save v Sevnici. Krasno, sončno jutro, mi pa v razigranem vzdušju. Marti zapojemo za rojstni dan in ji izrečemo naše iskrene želje. Nevenka je poskrbela za improvizirano mizo v senci pod orehom, tudi nekaj odej za lenarjenje na tleh je na voljo. Za začetek pa nam ni za lenarjenje: čakajo nas trije člani Balinarskega kluba, ki so že pripravili obe stezi. Zgornjo sliko je posnela Nevenka Vahtar.

Predstavijo nam balinanje in kmalu nam je vsem jasno, da to ni tako enostavna igra. Treba je biti skoncentriran, fizično pripravljen in osvojiti dobro tehniko. Po prikazu smo bili mi na vrsti: vsak se je lahko preizkusil in kar ogreli smo se. Klubu in predsedniku Francu Ernestlu prisrčna hvala za to priložnost!


Po igri sledi zaslužena malica: miza se kar šibi pod dobrotami. Animatorka Nevenka se s sliko vseh udeležencev študijskega krožka in steklenico brinovca zahvali mentorju Vinku, vsem članom in članicam pa podari manjše slike z ročno napisanim besedilom:

Od 9 - 10 do 15 - 16 = že 7 let!
Čez drn in strn - tud' z Ljubovo pomočjo,
za Vinkom hitimo,
ob lepem postojimo,
ob razvalinah zgodovino obudimo,
se naravnih vrednot veselimo,
ob lepih razgledih se umirimo.
Ker je danes ravno 25. maj, ki je bil včasih Dan mladosti, se spomnimo zaobljube, ki pa jo danes zapojemo malce drugače:

Mentor Vinko, oj, mentor Vinko, zaobljubo damo:
da se s tabo, oj, da se s tabo še na pot podamo!

Pridobljene kalorije je treba pokuriti, zato se lotimo vaj na orodjih fitnesa na prostem. 


Kar dobro nam gre, veliko pa je tudi hecanja in smeha. Potem se poslovimo z željo, da v jeseni nadaljujemo s spoznavanjem naravnih, pa tudi kulturnih vrednot v občini in širše.

Video:

Ni komentarjev: