16. 1. 18

Z Drušč na Bojnik - 15. 1. 2018

Ob osmih nas je od Ponedeljkove skupine Planinskega društva Lisca Sevnica na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica) enajst, trije se nam pridružijo na Bojniku. 



Z avtomobili se zapeljemo do avtobusnega postajališča v bližini vasi Drušče, potem pa razdelimo: trije po poti skozi vas, šest po cesti proti Telčam, dve z avtomobilom na Bojnik. Ni preveč mrzlo, vendar je na cesti tu in tam poledenelo in je treba paziti na korak. 


Najbolje je hoditi po peščenem robu ob cesti ali celo po travi. Na križišču pred Telčami zavijemo na desno in navzdol, mimo naselja Jeperjek, potem pa proti Bojniku. Pot ni naporna, zato je dovolj prilike za sproščen klepet. 


Na desno se nam kaže Slančji Vrh, sicer pa zaradi megle ni kakšnega razgleda. 
V Kraljevi zidanici je pripravljeno omizje, vabi nas topel čaj, ki ga lahko "ohladimo" z dvema vrstama žgane pijače in oplemenitimo z drobnim pecivom. Ko se vsi zberemo, se okrepimo s slastno kislo juho in pasuljem


Anica Kotnik pa prispeva hrustljavo pečeno sonce


Vse lepo zalijemo s štirimi vrstami vina, za povrh pa še s kavo.
Na vrsti naj bi bil prikaz naših pohodov v letu 2017, pa se računalnik nekaj skuja in treba je poiskati drugega - v Sevnici. Ko čakamo nanj, nam ni dolgčas: klepetamo in poslušamo vice, ki jih Tone bere iz pratike. Končno si ogledamo moje posnetke, Vinko Šeško pa doda za posladek bisere s svojih potepanj.
Zdaj bi bil pa že čas za odhod. Ah, kje pa! 


Slavica začne nositi na mizo bogate narezke, tri vrste solate, potem pa še posebno pecivo v obliki prašičkovih glav. 

Foto: Vinko Šeško.
Sledi skupinsko slikanje. Seveda ni misliti, da bi s tako polnimi želodci še kaj hodili, zato se zapeljejo šoferji po preostale avtomobile in se z njimi vrnemo v Sevnici. 


V eni uri in pet minutah smo prehodili 4,23 kilometre in porabili 444 kalorij. Koliko smo jih pa pridobili?

Video:

Ni komentarjev: