5. 6. 10

Pečje - 5. 6. 2010

Krasno sončno sobotno jutro! Kar hitro ven! Najprej obhod po sejmu, potem dišeča kavica, zdaj pa na nasip pri Savi. Narava počasi celi rane, ki so nastale ob gradnji hidroelektrarn. Zasajena so drevesa, gosta detelja porašča nasip. Jo bo kdo pokosil? Sava je danes temna in skrivnostna, je pač več dni deževalo in jo umazalo. Lepši je pogled proti staremu delu Sevnice in gradu. 


Proti Pečju se vzpenjava po strmi poti, ob kateri je veliko raznolikega cvetja, kmalu pa uživava tudi v krasnem razgledu na Log. Izgleda, da ima vsaka hiša najmanj enega psa, večina ni privezana in vsi naju oblajajo. Pa se kar sporazumeva z njimi. Nehote splašiva srno, ki kar ne ve, kam bi se umaknila. Kako naj ji dopoveva, da sploh nisva nevarni, navsezadnje je niti ne moreva dohiteti. 



Na najvišji točki se pred nama razgrne pogled proti Lisci, potem pa spet proti hribom nad Florjansko ulico in gradu. Spustiva se k sevniški cerkvi, s pico in pivom pa nadomestiva vse kalorije, ki sva jih med sprehodom porabili. In mogoče še kakšno spravili za zalogo. Je pa lep ta svet pred domačim pragom!

Video:
Več fotografij:

Ni komentarjev: