10. 6. 10

Toplice - 9. 6. 2010

Vsak teden se s prijateljico navadno odpraviva v Laško, da s plavanjem malo razgibava svoje ude. Kljub novemu velikemu kopališču je nama bolj všeč v starem hotelu in tudi danes sva tam uživali. Po malici in kavi pa je bilo škoda iti že domov, zato sva z vlaka skočili že v Rimskih Toplicah in malo preverili, kako napreduje preobrazba v turistično zanimiv kraj.
Z bazena pod cesto prihaja veselo žuborenje glasov, nad cesto velik plakat vabi na Aškerčev pohod v soboto, pripravljen je tudi nov del poti... Krasno! Ampak nad hoteli še vedno žerjavi. Pod Sofijinem dvorcem, ki vabi v restavracijo in sobe, je tudi nekaj novega: kamen, ki obeležuje začetek Ruske steze. Sicer pa naj tej prijetni poti nobenih posebnih sprememb: ograja je še vedno polomljena, klopi že skoraj ne zaslužijo tega imena. Ostale pa so mogočne bukve, pesek prijetno zaškrta pod podplati in ptiči imajo svoj koncert. Mogoče pa je tako bolj prav, bolj naravno. Pa še eno napako ima steza - prekratka je, pri 1216 metrih se je treba obrniti. 
Ko še malo stikava okrog gradbišča, odkrijeva, da je tudi v spodnji stavbi del že urejen za goste. Vabijo kopeli vodnih nimf, savne in masaže. Občudujeva še lepo urejeno krožišče in si oddahneva: Pa se stvari le obračajo na bolje!


Več fotografij:
Spletne strani:

Ni komentarjev: