26. 4. 11

Sveta Trojica, Lisca, Boštanj - 26. 4. 2011

Je treba delat... Ne delovni dan med dvema praznikoma krene naša pohodniška skupina na drugo stran Lisce. Krakovo, Lisce, Sele, Polana - do sem z avtom, potem pa pot pod noge. 
Na začetku je malo spolzko, trava nam kasneje moči gojzerje, pa nič ne de, saj je bil dež že res potreben. Prijetno zeleno je okrog nas, nekatere bukve pa imajo čudno rjave liste. Ne znamo si razložiti, zakaj. Na večini smrek pa občudujemo zelo veliko novih storžkov. Lepo počasi napredujemo navkreber, malo po ravnem, potem pa celo navzdol. Celo naselje vikend hišic se pojavi pred nami, z lepo urejeno okolico. In prijaznimi ljudmi, ki nam ponudijo okrepčilo. 
Tako še laže napredujemo in občudujemo travnik poln kukavic, neverjetno veliko pa je tudi cvetočih jagod. Sprašujemo se, kdaj bodo zrele, da se vrnemo. 
Na 851 metrov nadmorske višine stoji cerkev Svete Trojice, malo pod njo pa naj bi se odprl razgled do Jurkloštra, Lisce in še kam drugam. Veter nosi megle in oblake, med njimi se kot na odru za trenutek odgrinjajo prizori z gozdovi, jasami, zaselki... Res nenavadno. Pomalicamo, potem pa se po malo spremenjeni poti vračamo v dolino.
Kaj pa kavica? Za njo se potrudimo na Lisco, kjer pridno pripravljajo stvari za prvomajsko praznovanje.
Zgodnji smo, zato se oglasimo še v Boštanju, kjer v gozdu nad pokopališčem cveti rumeni sleč (azalea pontica). Njegova lepota postavi piko na i tega zanimivega pohoda.
Več fotografij:

Ni komentarjev: