13. 2. 17

Bojnik - 13. 2. 2017

Megleno jutro in tudi dan ostaja tak. Od Ponedeljkove skupine Planinskega društva Lisca Sevnica nas je ob osmih na parkirišču pri rondoju osem, v bistvu devet, ampak Zlata se je odločila, da gre danes na spominski pohod od Kala do Jatne. Tudi nas osem se razdeli: Tone se pelje v zidanico, 


ostali se ustavimo pri kapelici na začetku naselja Jeperjek. Dve pohodnici se napotita po cesti proti Otavniku (Bojniku), ostali pa korakamo skozi Jeperjek, smo malo žalostni zaradi nekaterih zgradb, ki propadajo in zaskrbljeni zaradi plazov na več mestih. 


Spustimo se proti dolini, potem pa med vinogradi in ob zidanicah spet v hrib proti Otavniku. 


Postojimo pod daljnovodom, pa ne dolgo, ker žice kar prasketajo od električne napetosti. 




Na desni nas pozdravlja Slančji Vrh, ob cesti mogočna stara drevesa, mi pa napravimo še malo ovinka in končno smo pri Kraljevi zidanici. 


V njej je prijetno toplo, ker je Tone zakuril, za dodatno ogrevanje pa ponudi tudi močne tekoče zadeve in čaj. Slavica ne more iz svoje kože in že pripravlja malico, čeprav je vsak prinesel svojo. Z rdečim vinom ohladim čaj, sendvič pa zalivam z izvrstnim belim. Ob pecivu in kavi si nekateri natočijo bolj sladkega belega ..., ja, tole zavetišče ima pa res pet zvezdic.
Ko končno spet pokukamo na beli dan, nas obletavajo snežinke v svojem razigranem plesu. 

Foto: Vinko Šeško.
Še skupinska slika in potem domov: 



najprej peš po cesti do parkiranih avtomobilov, potem pa skozi Tržišče in po dolini Mirne. Megla? Nič zato: je pač pokrajina zaradi nje bolj skrivnostna in mehka.

Video:

Ni komentarjev: