29. 9. 23

Ljubljana - 27. 9. 2023


Na lepše z Jelko tokrat v Ljubljano na 22. festival za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu. To je največji dogodek za starejše v Evropi, okrog 19 tisoč obiskovalcev pride vsako leto. Tri se odpeljemo z mednarodnim vlakom ob 8.09, za katerega doplačamo evro in pol, trije se nam pridružijo v Ljubljani.


Zaradi zamude vlaka malo zamudimo slavnostno odprtje ob desetih, 


na katerem nas pozdravijo ubrani zvoki Združenega slovenskega veteranskega orkestra


Med govorniki je tudi predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar, vsi pa nam obetajo lepo življenjsko jesen. 


Po podelitvi priznanj Ditka z Janom Lužnikom zapoje uglasbeno poezijo Ferija Lainščka in še eno pesem Toneta Pavčka.

Na odprtem odru sicer zamudimo nastop učencev Osnovne šole Tržišče, se pa nastopajoči na njem izmenjujejo vsake četrt ure, podobno tudi na Gallusovem odru. V treh dneh bo tako več kot 110 kulturnih nastopov, 40 predavanj in delavnic ... 


Navduši nas nastop pevskega zbora iz Skopja in folklorne skupine iz Kočanov, kar poskakujemo v ritmih.

Sprehodimo se še med stojnicami, kjer je veliko turistične ponudbe (predvsem zdravilišč, predstavlja pa se tudi sevniška občina), možnosti za nabavo slušnih aparatov in drugih različnih pripomočkov. Svojo dejavnost prestavljajo tudi nekatera društva upokojencev in druge ustanove. V najnižji etaži pa je raj za zbiratelje.

Vmes najdemo tudi čas za kavico, potem pa se že prileže tudi malica v Hitri žlici. Lep dan je, nekateri še ostanejo v Ljubljani, s Slavico pa se vračava z regionalnim vlakom ob 15.35 in sva pred peto uro v Sevnici.

Zanimiv dan!

Video:

Ni komentarjev: